Svetski stručnjaci na sajmu kozmetike

PREDAVAČI NA KONGRESU KOZMETIKE

Anna-Cari Gund, predsednik CIDESCO Internacional Anna-Cari Gund
Anna-Cari Gund sa 30 godina iskustva je ostvarila veoma značajnu karijeru u SPA i beauty industriji. Poslednjih 15 godina radi i kao rektor i profesor vodeće škole za kozmetiku i Spa u Švedskoj, a takođe radi i kao izvršni direktor kompanije koja vrši distribuciju više profesionalnih kozmetičkih brendova. G-đa Gund je osam godina bila zamenik predsednika CIDESCO Internacional, a od oktobra 2012. je izabrana za predsednika CIDESCO Internacional, koji ima preko 250 akreditovanih Beauty Therapy škola i 33 Cidesco sekcije širom sveta. Učestvuje na mnogim kongresima i manifestacijama širom sveta kao vodeći govornik, kao npr. Global Wellness Summit. Anne-Cari Gund se nalazi na čelu tima jedinstvenih nordijskih SPA centara Raison d´Etre. Raison d´Etre je i vodeća internacionalna konsultantska kompanija za SPA i wellness. Zahvaljujući ljubavi za SPA i beauty industriju Anna-Cari Gund nastavlja svoju posvećenost poboljšanju standarda i kvaliteta obrazovanja u beauty & SPA industriji kroz CIDESCO Internacionalni link za svet.

Josephine Wackett, potpredsednik CIDESCO Internacional Josephine Wackett
Član CIDESCO Borda za obrazovanje, potpredsednik CIDESCO Internacional, bivši predsednik CIDESCO sekcije Velike Britanije, CIDESCO profesor i direktor škola, CIDESCO ispitivač preko 20 godina, član BABTAC i prethodni predsednik, član CIBTAC i bivši predsednik, član nadzornog odbora Londonskog instituta za kosu i kozmetiku, potpredsednik upravnog odbora Kingston College-a, predsednik nadzornog komiteta za frizere i kozmetičare, član upravnog odbora BISA (Britanske internacionalne Spa asocijacije) u CIDESCO sekciji Velike Britanije, 30 godina iskustva u profesuri u beauty i SPA industriji, počasni direktor i nadzorni organ Ananda SPA instituta u Hajderabadu.

Dr Andrea Bovero, predsednik CIDESCO Italija Dr Andrea Bovero
Novinar, pisac, stvaralac, lider beauty, wellness & lifestyle-a. Nakon što je diplomirao farmaceutsku hemiju i tehnologiju i nakon doktorata iz farmacije fokusirao se na istraživanja u oblasti dermokozmetike. Bavi se naučnim predavanjima i predaje kozmetologiju i izražavanje lepote i zdravlja na prestižnim univerzitetima u Italiji i inostranstvu. Predsednik je Međunarodnog udruženja za estetiku i kozmetologiju (CIDESCO) u Italiji, direktor je i Međunarodnog instituta za zdravstvene nauke, umetnički direktor je za Beauty Capital’s Award, direktor časopisa Moderna estetika, priređuje mnoge rubrike o dermokozmetologiji u novinama i autor je stotina naučnih i popularnih publikacija i intervjua. Sa izdavačkom kućom Tecniche Nuove izdao je knjige Izražavati lepotu i zdravlje (2009), Dermokozmetologija: od nesavršenosti do kozmetičkog tretmana (2011), SPA menadžment: izabrati, upravljati, raditi sa zdravljem (2013), Tri duše komunikacije (2015).

Dr Vera Zec, direktor Aquatonale Beauty Academy Dr Vera Zec, direktor Aquatonale Beauty Academy; organizator 3. srpsko-italijanskog kongresa kozmetike Beauty & SPA, organizator seminara: Pretvorite Kozmetički salon u day SPA
Direktor Aquatonale Beauty Academy; Predavanja na Internacionalnom kongresu ozonoterapije, Rim, jun 2015; Predavanje na Internacionalnom kongresu naučne kozmetologije, Sao Paolo 2013; Predavanje na Global beauty forum kongresu, Rim, novembar 2011; Dva predavanja na Internacionalnom kongresu ozonoterapije Rio de Janeiro, 2011, Dobitnik Internacionalne zlazne plakete za SPA, wellness i Talasoterapiju, Seoul 2005; Dva udarna predavanja na Internacionalnom kongresu kozmetike, Taiwan 2001; Saradnik i član CIDESCO Italija 15 godina.

Peđa Filipović, učitelj i kreator masaža i wellness koncepta Peđa Filipović
Učitelj i kreator masaža i wellness koncepta. Autor programa. Predavač u školi masaže „Professional“. Osnivač Wellness akademije. Idejni tvorac wellness koncepta „Professional“ i selfness koncepta „Spoznaj samoga sebe“. Tvorac wellness koncepta i edukator terapeuta u specijalnim bolnicama Banja Koviljača i Ribarska banja, hotelu Mediteran u Bečićima, autor više tretmana i edukator terapeuta u Termama Tuhelj u Hrvatskoj i Termama Olimia u Sloveniji.

Dr Dragan Tešanović, redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu, šef Katedre za hotelijerstvo i gastronomiju Dr Dragan Tešanović
Dr Dragan Tešanović je predavač na mnogobrojnim skupovima nacionalnog i međunarodnog značaja u Srbiji i inostranstvu. Tvorac je mnogobrojnih udžbenika i praktikuma: Osnove gastronomije za menadžere, Gastronomska obrada mesa, Sanitarne mere i bezbednost u hotelijerstvu, Gastronomski menadžment, Hrana u ugostiteljstvu i njeno čuvanje, Praktikum sa dnevnikom ferijalne prakse za studente gastronomije i hotelijerstva. Njegovi radovi su objavljeni u brojnim međunarodnim časopisima: British Food Journal, African Journal of Biotechnology, African Journal of Business Management, Journal of food agriculture & environment i drugim, kao i u naučnim časopisima: Ekonomika, Turističko poslovanje, Zbornik radova Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Hotellink i drugim.

Dr Snježana Gagić, docent na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, Univerzitet za poslovne studije, Banja Luka Dr Snježana Gagić
Dr Snježana Gagić je predavač na mnogobrojnim skupovima nacionalnog i međunarodnog značaja u Srbiji i inostranstvu. Objavila je udžbenik Osnove ugostiteljstva. Njeni radovi su objavljeni u međunarodnim časopisima: Economic and Industrial Democracy, Journal Of Food Agriculture and Environment, British Food Journal, Economics of Agriculture i drugim, kao i u naučnim časopisima: Turizam, Turističko poslovanje, Hotellink i drugim.

Prim. dr spec. Gorana Isailović, dermatolog, VZŠSS u Beogradu, predsednica MSPAAS, organizator kursa kontinuirane edukacije: Programi šumske medicine (aromaterapija) kao medikal spa koncept Prim. dr spec. Gorana Isailović, dermatolog, VZŠSS u Beogradu, predsednica MSPAAS, organizator kursa kontinuirane edukacije: Programi šumske medicine (aromaterapija) kao medikal spa koncept
Prim. dr spec. Gorana Isailović, profesor na Višoj medicinskoj školi u Beogradu od novembra 2003, autor brojnih radova o dermatologiji i estetskoj nezi, predsednica Medikal SPA Asocijacije Srbije. Posebna interesovanja: dermatologija, telemedicina, fiziologija kože, aromaterapija, wellness kao zdravstveni program.

Mr sci. Aida Jelaska, specijalista porodične medicine, master aromaterapije, Hrvatska Mr sci. Aida Jelaska
Mr sci. Aida Jelaska, specijalista porodične medicine, akupunkturolog, jedini magistar aromaterapije u Hrvatskoj. U dva navrata 2011. i 2013. godine proglašena za najboljeg lekara u Hrvatskoj. Jedan je od najistaknutijih stručnjaka iz oblasti aromaterapije na Balkanu sa brojnim radovima iz oblasti primene aromaterapije u programima zdravstvenog turizma (studije slučajeva: ostrvo Mljet i Veli Lošinj). Bila je prvi predavač na „Aromara“- aroma akademiji, saradnik je Katedre porodične medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, brojnih portala i časopisa o zdravlju, aktivni učesnik stručnih skupova na kojima promoviše individualni holistički pristup i objedinjenje klasične i komplementarne medicine u porodičnoj medicini i zdravstvenom turizmu.

Prim. dr spec. Ljubica Presetnik, predsednica komiteta za zdravstveni turizam, MSPAAS Prim. dr spec. Ljubica Presetnik
Prim. dr spec. Ljubica Presetnik, predsednica komiteta za zdravstveni turizam, MSPAAS. Specijalista ginekologije i akušerstva, autor brojnih radova iz oblasti nege sluznice genitalne regije, zaštite žena u javnom zdravlju i radova iz oblasti zdravstvenog turizma, medikal SPA i wellnessa.

Ivana Jovanović, diplomirani strukovni kozmetičar estetičar, predavač praktične nastave na Vzšss u Beogradu na predmetu Wellness program Ivana Jovanović
Ivana Jovanović, diplomirani strukovni kozmetičar estetičar. Od školske 2012/2013. predavač je praktične nastave na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu na predmetu Wellness program. Predsednica komiteta za wellness i SPA programe MSPAAS. Ivana je stručni saradnik i član stručnog saveta Medikal SPA asocijacije Srbije. Učestvovala je u brojnim projektima Medikal SPA asocijacije Srbije.