Veliko takmičenje frizera „Beogradski pobednik“

U sklopu 35. sajma kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja, Dodir Pariza biće održana manifestacija „Beogradski Pobednik”. U subotu, 4. aprila na programu su frizerske prezentacije, dok će u nedelju 5. aprila biti održan Otvoreni kup frizera Srbije. Šampionat će se održati u Beogradu u Hali 2 Beogradskog sajma, sa početkom u 11 časova.

Takmičenje je podeljeno na muške i ženske discipline. Muški školski juniorski test i 4 muške senior discipline, kao i školska ženska disciplina minival, školski i juniorski test i 4 ženske senior discipline prilika su da svi zainteresovani provere svoje znanje.

Nakon završenog takmičenja uslediće proglašenje rezultata iz takmičarskih disciplina, a pravo na izbor takmičara za reprezentaciju Srbije za međunarodna takmičenja na osnovu zbirnog plasmana imaće samo oni takmičari koji će u ženskim disciplinama raditi dva rada iste discipline, a u muškoj disciplini oni koji će raditi tri rada kombinovane discipline.

Veliko takmičenje frizera "Beogradski pobednik"

 

NEDELJA 05. april 2020. godine

MUŠKE DISCIPLINE

ŠKOLSKI JUNIORSKI TEST – BARBER CUT (CLASSIC FADE CUT)
Takmičari rade na modelima. Takmičari izlaze na takmičarsko mesto sa modelom čija kosa mora biti nakvašena. Korišćenje proizvoda za kosu pre izlaska na takmičarski podijum je zabranjeno. Po završetku rada, model mora biti postavljen tako da gleda pravo u ogledalo.
DUŽINA KOSE – dužina kose na temenu pre početka takmičenja je po izboru takmičara, dok sa strane preko bočnih ivica oko ušiju i pozadi od potljka do vrata mora biti najmanje 2 cm. Zulufi se mogu prethodno ošišati i srediti. Nadogradnja kose je zabranjena.
BOJA KOSE – Poželjna je crna, ali nije neophodno da kosa modela bude obojena. Sprejevi u boji su zabranjeni.
ALATI ZA RAD – svi alati dozvoljeni.
ŠIŠANJE – slobodan niski fade cut / pompadour i delovi po izboru. Razdeljak je dozvoljen, ali ne sme biti unapred urađen ukoliko se radi brijačem, već mora da se uradi u toku rada.
STYLING – svi styling alati i proizvodi su dozvoljeni
ODEĆA – Odeća modela treba da bude u skladu sa frizurom u berberskom stilu. Odeća van teme će se kažnjavati.
VREME RADA: 30 minuta


SENIORI – BARBER CUT (CLASSIC FADE CUT) kombinovana kategorija sa SALON STYLE-om i LOW SKIN FADE CUT-om
Takmičari rade na modelima. Koriste istog modela za Low Fade cut i Skin Fade cut, radove će raditi na istim modelima tako što će odmah nakon jednog rada (Classic Fade Cut-a) modeli ostati za istim ogledalima i radiće se drugi rad (Skin Fade Cut). Takmičari izlaze na takmičarsko mesto sa modelom čija kosa mora biti nakvašena. Korišćenje proizvoda za kosu pre izlaska na takmičarski podijum je zabranjeno. Po završetku rada glava modela mora biti postavljena tako da gleda pravo u ogledalo.
DUŽINA KOSE – dužina kose na temenu pre početka takmičenja je po izboru takmičara, dok sa strane preko bočnih ivica oko ušiju i pozadi od potljka do vrata mora biti najmanje 2 cm. Zulufi se mogu prethodno ošišati i srediti. Nadogradnja kose je zabranjena.
BOJA KOSE – Crna, sa dodatkom neke druge boje za naglašavanje detalja frizure (koja treba da bude harmonično uklopljena), a ne sme da prevazilazi 30 % frizure. Sprejevi u boji su zabranjeni.
ALATI ZA RAD – Svi alati dozvoljeni.
ŠIŠANJE – Slobodan niski fade cut / pompadour i razdeljak po izboru. Razdeljak je dozvoljen, ali ne sme biti unapred urađen ukoliko se radi brijačem, već mora da se uradi u toku rada.
STYLING – Svi styling alati i proizvodi su dozvoljeni
ODEĆA – Odeća modela treba da bude u skladu sa frizurom u berberskom stilu. Odeća van teme će se kažnjavati.
VREME RADA: 30 minuta


SENIORI – LOW SKIN FADE CUT (kombinovana kategorija sa SALON STYLE-om i CLASSIC FADE CUT-om)
Takmičari rade na modelima na kojima su radili Clasic Fade Cut. Takmičari izlaze na takmičarsko mesto do svojih modela (koji već sede za ogledalima) čija kosa mora biti nakvašena. Po završetku rada glava modela mora biti postavljena tako da gleda pravo u ogledalo.
DUŽINA KOSE – dužina kose na temenu pre početka takmičenja je po izboru takmičara, na kosi modela sa strane i pozadi ne sme biti urađen Skin fade (fejdovanje od „NULE“, već će se to raditi u toku drugog rada).
BOJA KOSE – Crna, sa dodatkom neke druge boje za naglašavanje detalja frizure (koja treba da bude harmonično uklopljena), a ne sme da prevazilazi 30% frizure. Sprejevi u boji su zabranjeni.
ALATI ZA RAD – Svi alati dozvoljeni.
ŠIŠANJE – Slobodan niski skin fade cut, ali pozadi Skin fejdovanje ne sme biti višlje od potiljačne kosti. Razdeljak je dozvoljen (nije obavezan), ali ne sme biti unapred urađen ukoliko se radi brijačem, već mora da se uradi u toku rada.
STILIZOVANJE PRSTIMA – Zabranjena je upotreba fenova i bilo kojih alata za izradu frizure. Frizura treba da se izradi ISKLJUČIVO PRSTIMA i treba da izgleda kao frizura za STREET LOOK -ULIČNU MODU.
ODEĆA – Odeća modela treba da bude u skladu sa frizurom u berberskom stilu. Odeća van teme će se kažnjavati.
VREME RADA: 20 minuta


SENIORI – SALON STYLE (SALONSKA MODA) kombinovana kategorija sa CLASSIC FADE CUT-om i LOW SKIN FADE CUT-om
Takmičari rade na lutkama. Kosa na lutkama mora da bude nakvašena pre početka rada. Korišćenje proizvoda na lutki pre početka takmičenja je zabranjeno. Konačna frizura ne sme biti progresivna. Dozvoljeno je da kosa bude kovrdžava i da u konačnom izgledu bude salonska kovrdžava frizura. Po završetku rada glava lutke mora biti postavljena tako da gleda pravo u ogledalo.
DUŽINA KOSE – dužina kose na temenu (vrhu) je slobodna, dok sa strane preko bočnih ivica oko ušiju i pozadi od potljka do vrata mora biti najmanje 4 cm. Zulufi se mogu prethodno ošišati i srediti.
ŠIŠANJE – šišanje je zabranjeno.
STILIZOVANJE PRSTIMA – Samo fen je dozvoljen. Ostali alati zabranjeni. Frizuru treba izraditi SAMO prstima.
NADOGRADNJA – ekstenzije su zabranjene
PROIZVODI – proizvodi pre takmičenja su zabranjeni, fiksirajući produkti (vosak, gel, sprejevi) za vreme samog takmičenja su dozvoljeni.
BOJA KOSE – maksimalno 3 skladno uklopljene boje. Dozvoljene boje su bela, crna, smeđa (braon), srebrna i blond. Ostale boje zabranjene. Boje u spreju su zabranjene.
ŠMINKA – bilo koja šminka koja je neprikladna će se kažnjavati.
ODEĆA – neprikladna odeća za lutke koja odstupa od komercijalne mode će biti penalizovana.
VREME RADA: 20 MINUTA


SENIORI – HAIR TATOO (TATTOO DESIGN)
Takmičari rade na modelima. Takmičari izlaze na takmičarski podijum sa modelima čiju će kosu šišati i stilizovati na takmičarskom podijumu. Kosa modela može biti suva. Takmičari treba da ošišaju modele i urade sopstveni zamišljeni Hair Tattoo dizajn u zadatih 30 minuta.
DUŽINA KOSE – modela u gornjem delu glave (na temenu) je po slobodnom izboru, a sa strane i pozadi dužina kose mora biti najmanje 1 cm.
Ideja ovog takmičenja je kreirati Tattoo dizajn na modelovoj glavi u obliku tetovaže (oblikovane upotrebom berberskih makaza, mašinica za šišanje i brijača) i uklopiti sa frizurom.
ALATI ZA RAD – Svi alati za šišanje i stilizovanje kose su dozvoljeni.
Zabranjena je trajna tetovaža na koži modela.
Zabranjeno je korišćenje šablona, olovaka i markera za akcentovanje boje i detalja.
Zabranjeni su ljudski likovi, politički ili bilo koji drugi znaci ili poruke.
Dozvoljeni tattoo dizajn mogu biti apstraktne slike (scene) i detalji, cvetovi, arhitekturni dizajn.
BOJA KOSE – Dozvoljeno je maksimalno tri boje koje treba da budu skladno uklopljene. Dozvoljene boje su: crna, smeđa (braon), srebrna i blond.
ODEĆA – Modeli treba da budu odeveni u skladu sa frizurom.
Rekviziti koji nisu sastavni deo garderobe i prikačeni na garderobu modela su zabranjeni.
VREME RADA: 30 minuta


ŽENSKE DISCIPLINE

ŠKOLSKA DISCIPLINA: MINIVAL
Rad na modelu ili lutki. Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad. Od takmičara će se tražiti da pročešljaju kosu ravno unazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlašćenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem.
DUŽINA KOSE – kosa mora biti do ramena ili duža. Slojevitost kose (stepenasto ošisana kosa) je dozvoljena. Minimalna dužina kose u najkraćem delu mora biti 10 cm, osim u području šiški. Kosa mora biti nakvašena i začešljana prema pozadi.
Takmičar treba da u datom vremenu namota kosu na namotače za minival. Namotači treba da budu složeni ravnomerno, poželjno je što veći broj namotača da se postavi na glavu, kao i da razmak između svakog namotača bude jednak. Takođe je bitno da na svakom namotaču kosa bude jednako raspoređena i čisto namotana, tj. da na svakom namotaču širina kose bude jednaka i da zauzima veći deo namotača i sa vrhovi kose budu lepo zavijeni (ne slomljeni)
VREME RADA: 30 minuta.


ŠKOLSKI I JUNIORSKI TEST: MODNA SVADBENA FRIZURA
Rad na modelu ili lutki. Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad. Od takmičara će se tražiti da pročešljaju kosu ravno unazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlašćenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem. Frizura mora biti gotova u datom vremenu. Modeli mogu biti odeveni u klasičnu venčanicu ili neku modernu haljinu za venčanje.
Vikleri, šnale su zabranjeni pre početka rada. Takmičari mogu koristiti makaze kako bi očistili svoje radove na kraju takmičenja, ali unutar dopuštenog vremena.
DUŽINA KOSE – kosa mora biti do ramena ili duža. Slojevitost kose (stepenasto ošišana kosa) je dozvoljena. Minimalna dužina kose u najkraćem delu mora biti 10 cm, osim u području šiški.
BOJA KOSE – Boje treba da budu skladno uklopljene. Plava (blue) i zelena su zabranjene, dok su nepoželjne tamno ljubičasta, crna, pink i fluorescentne boje. Sprej boje su zabranjene.
STYLING ALATI – Svi styling alati su dozvoljeni.
PROIZVODI – Svi styling proizvodi su dozvoljeni.
UMECI – Bilo koja vrsta umetaka je zabranjena. Ako predžiri posumnja da je korišćen umetak, može se proveriti nakon takmičenja i takmičar će biti kažnjen.
PODRŠKA – Korišćenje bilo koje vrste pomaganja je zabranjeno.
UKRASI – dozvoljena je jedna ukrasna šnala koja ne prekriva više od 20 % glave.
NADOGRADNJA KOSE – Sve vrste ekstenzija su dozvoljene ali moraju biti unapred fiksirane.
VREME RADA: 30 minuta.


SENIORI – FASHION BRIDAL STYLE (kombinovana kategorija sa FASHION GALA STYLE)
Rad na modelu ili lutki. Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad. Od takmičara će se tražiti da pročešljaju kosu ravno unazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlašćenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem. Frizura mora biti gotova u datom vremenu.
Vikleri, šnale su zabranjeni pre početka rada. Takmičari mogu koristiti makaze kako bi očistili svoje radove na kraju takmičenja, ali unutar dopuštenog vremena. Frizura mora biti moderna i ne sme podsećati na tehničke discipline. Modeli mogu biti odeveni u klasičnu venčanicu ili neku modernu haljinu za venčanje.
DUŽINA KOSE – kosa mora biti do ramena ili duža. Slojevitost kose(stepenasto ošisana kosa) je dozvoljena. Minimalna dužina kose u najkraćem delu mora biti 10 cm, osim u području šiški.
BOJA KOSE – Dozvoljene su maksimalno tri boje, koje treba da budu skladno uklopljene. Dozvoljene boje su: bela, smeđa (braon), blond i pink. Sve ostale boje, kao i boje u spreju su zabranjene.
STYLING ALATI – Svi styling alati su dozvoljeni.
PROIZVODI – Svi styling proizvodi su dozvoljeni.
UMECI – Bilo koja vrsta umetaka je zabranjena. Ako predžiri posumnja da je korišćen umetak, može se proveriti nakon takmičenja i takmičar će biti kažnjen.
PODRŠKA – Korišćenje bilo koje vrste pomaganja je zabranjeno.
UKRASI – dozvoljena je jedna ukrasna šnala koja ne prekriva više od 20 % glave.
NADOGRADNJA KOSE – Sve vrste ekstenzija su dozvoljene ali moraju biti unapred fiksirane.
VREME RADA: 25 minuta.


SENIORI – FASHION GALA STYLE (kombinovana kategorija sa FASHION BRIDAL STYLE)
Rad na modelu ili lutki. Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad. Od takmičara će se tražiti da pročešljaju kosu ravno unazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlašćenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem. Frizura mora biti gotova u datom vremenu.
Frizura ne sme biti progresivna, niti sme da podseća na frizuru iz ženske tehnike Hair By Night ili na Večernju frizuru (punđu). Konačna frizura mora biti ELEGANTNA i MODERNA, prikladna za Gala prilike.
BOJA KOSE – Dozvoljene su maksimalno tri boje, koje treba da budu skladno uklopljene. Dozvoljene boje su: bela, crna, smeđa (braon), blond, srebrna, ljubičasta i pink. Sve ostale boje, kao i boje u spreju su zabranjene.
UMECI – Dozvoljeni. Umeci od sunđera, komadi kose (umeci od kose) i ukrasi od kose ne smeju biti unapred izrađeni i pri postavljanju na glavu ne smeju pokrivati više od 40% glave. Moraju biti pokazani i postavljeni ravni na radnom mestu pre početka rada. Perike su zabranjene.
UKRASI – dozvoljena je jedna ukrasna šnala koja ne prekriva više od 20% glave.
STYLING ALATI – Svi styling alati su dozvoljeni.
PROIZVODI – Svi styling proizvodi su dozvoljeni.
VREME RADA: 35 minuta


SENIORI – PROGRESSIVE SALON CUT (Progresivna salonska frizura) kombinovana kategorija sa AVANTGARDE LOOK-om
Rad na modelu ili lutki. Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlašćenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem. Frizura mora biti gotova u datom vremenu. Po izboru, takmičar može nakvasiti kosu ili raditi šišanje na suvoj kosi. Frizura treba da bude u formi BOB-a (simetričan ili asimetričan), a dužina je po izboru takmičara (da li će biti kraći ili duži BOB, stepenasto ošišan, blago graduisan ili bez graduacije), sa elementima koji mogu biti progresivni i moderni. Frizura ne sme da bude progresivna. Na kraju, frizura mora biti moderna i nosiva.
DUŽINA KOSE – Pre početka takmičenja, najmanja dužina kose mora biti 10 cm na celoj glavi. Kosa ne sme biti prethodno šišana. Kosa mora biti ošišana najmanje 5 cm tokom zadatog vremena.
BRIJANJE – Brijanje je zabranjeno, minimalna dužina kose nakon šišanja mora biti 1 cm.
ALAT ZA ŠIŠIANJE – Svi alati za šišanje su dozvoljeni.
BOJA KOSE – Dozvoljene su maksimalno 3 boje, uključujući osnovnu boju modela ili lutke. Dozvoljene boje su: bela, crna, smeđa (braon), blond, srebrna, ljubičasta. Ukoliko se koriste zelena, pink, žuta i plava (blue) boja, smeju da se koriste samo za akcentovanje progresivnih elemenata, ali ne sme biti obojeno vise od 20% kose ovim bojama. Sprejevi u boji su zabranjeni.
STYLING ALATI – Svi styling alati dozvoljeni.
PROIZVODI – Svi proizvodi du dozvoljeni.
UKRASI – Ukrasi su zabranjeni.
NADOGRADNJA KOSE – Upotreba extenzija je dozvoljena ali mora biti unapred pričvršćena.
VREME RADA: 35 minuta.


SENIORI – AVANTGARDE LOOK (kombinovana kategorija sa PROGRESSIVE SALON CUT-om)
Rad na modelu ili lutki. Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad (nikako pripremljena unapred). Od takmičara će se tražiti da pročešljaju kosu ravno unazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela (lutaka) i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlašćenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem. Frizura mora biti gotova u datom vremenu. Takmičari mogu koristiti lutku ili modela koga su šišali u Progressive Salon Cut-u.
NADOGRADNJA KOSE – Ekstenzije (nadogradnja) su dozvoljene, ali moraju biti unapred pričvršćene.
UMECI I REKVIZITI – Takmičari mogu staviti dodatke i umetke u kosu, kao i rekvizite za modela (lutku). Umeci od sunđera, komadi kose (umeci od kose) i ukrasi ne smeju biti unapred izrađeni i pri postavljanju na glavu ne smeju pokrivati više od 40% glave. Umeci od kose moraju biti pokazani i postavljeni ravni na radnom mestu pre početka rada. Perike su zabranjene.
BOJA KOSE – Sve boje su dozvoljene osim sprejeva u boji.
STYLING ALATI – Svi styling alati su dozvoljeni.
PROIZVODI – Svi styling proizvodi su dozvoljeni.
VREME RADA: 35 minuta.


SATNICA TAKMIČENJA 05. april 2020. godine
Beogradski sajam, Hala 2, Beograd

MUŠKE DISCIPLINE

11:00 Seniori – Salon Style 20 minuta
12:00 Seniori – Hair tattoo 25 minuta
13:00 Seniori – Classic Fade Cut 30 minuta
14:00 Seniori – Low Skin Fade Cut 20 minuta
15:00 Školski – Juniori – Classic Fade Cut 30 minuta

ŽENSKE DISCIPLINE

11:00 Školski Mini Val 30 minuta
12:00 Seniori – Svadbena frizura 25 minuta
12:00 Seniori – Progressive Salon Cut 35 minuta
13:00 Juniori – Svadbena Frizura 30 minuta
14:00 Školska – Svadbena Frizura 30 minuta
15:00 Seniori – Gala Frizura 35 minuta
15:00 Seniori – Avantgarde Look 35 minuta

PROGLAŠENJE REZULTATA TAKMIČENJA U 18:00 H!