Upoznajte Gernetic na Sajmu kozmetike

Upoznajte GERnetic na Sajmu kozmetike

Upoznajte Gernetic na Sajmu kozmetike

GERnetic u borbi protiv hiperpigmentacija

GERnetic u borbi protiv hiperpigmentacija Ekspertiza u ćelijskoj biologiji i biotehnologiji osnova je Gerneticovog jedinstvenog i revolucionarnog koncepta: poboljšati lepotu kroz poboljšanje zdravlja.
Svi sastojci Gernetic preparata odgovaraju biološkom sastavu ćelije i regenerišu tkivo. Gernetic je jedinstvena, sigurna, prirodna, naučna linija proizvoda, apsolutno drugačija, bazirana na ishrani kroz kožu. Proizvodi su formulisani za svaku specifičnu potrebu lica, tela i grudi, tako da održe tkivo na maksimalnom nivou aktivnosti. Gernetic proizvodi rešavaju najkomplikovanije probleme kože kao što su: psorijaza, ekcemi, akne, ožiljci, opekotine, celulit, strije, a služe i za negu zdrave kože. Gernetic je veoma uspešan i u borbi protiv hiperpigmentacija. Hiperpigmentacije se najčešće javljaju na zrelijoj koži, mada nisu retke ni kod mlađih osoba. Tretman tih promena često je veoma dug, ali se one mogu sprečiti, a u velikoj meri i ukloniti.
Tamne fleke na koži, tj. hiperpigmentacije nastaju usled povećanja količine melanina u koži. Najčešće se javljaju u starijem životnom dobu ili tokom i posle leta, nakon izlaganja suncu. Postoje dva tipa hiperpigmentacije: generalizovane i ograničene. Generalizovana hiperpigmentacija ili melanodermija najčešće se javlja kao posledica endokrinog poremećaja (Adisonova bolest, Kušingov sindrom, hipertireoidizam). Eliminiše se tako što se leči osnovno oboljenje.
U kozmetološkom smislu, najčešće se tretiraju ograničene hiperpigmentacije u koje spadaju lentigo, hloazma (melazma) i efelidi (pege).
Gernetic tretman hiperpigmentacija podrazumeva da se nakon dobro uzete anamneze odradi najpre detaljno čišćenje lica. Čišćenje lica započinje se Glyco mlekom, mlekom koje, osim što hrani, ono i hidrira kožu, čini je mekom i deluje na glikoproteine koji imaju bitnu ulogu u održavanju balansa zaštite kože. Nakon toga obavezan je dermoabrazivni piling Ger peel kako bismo uklonili stratum disjunctum sa površine kože i stimulisali je da se samoobnavlja. Po završenom pilingu nanosimo Fibro tonirajući losion koji smiruje kožu, tonira je i deluje na fibronektin koji igra veoma važnu ulogu u ćelijskoj adheziji. U toku tretmana koristimo i ćelijski stimulator Mito Special koji ubrzava ćelijsko disanje. Glavni preparat koji koristimo prilikom Gernetic tretmana hiperpigmentacija je Serum depigmentant. Ovaj serum se stavlja ciljano na hiperpigmentacije, a u svom sastavu sadrži aktivne sastojke iz belog duda, breze, sladića i grejpfruta. Takođe, u svom sastavu sadrži i molekule koji su biotehnološki usitnjeni tako da mogu da prođu kroz stratum corneum a to su keratolitički enzimi, provitamin A, glukonska kiselina, amino kiseline. Nanomolekulski usitnjene aktivne komponente iz Gernetic preparata će na ćelijskom nivou rešiti promene na koži. Pored ovog seruma u toku tretmana koristimo i Nuclea kremu za obnovu kože i regeneraciju i Gernetic „dobitnu kombinaciju” tj. Synchro kremu i Immuno masku. Svi ovi preparati deluju sinergetski, svaki sadrži određenu, pažljivo odabranu kombinaciju prirodnih aktivnih sastojaka koji ishranjuju tkivo i podstiču ga na regeneraciju. Još jedan od ključnih proizvoda koji se koristi prilikom Gernetic tretmana hiperpigmentacija je Peel off maska za hiperpigmentacije. Ova jedinstvena peel off alginatna maska sadrži veliki broj minerala (Si, Fe, Ca) i ekstrakt korena čička, arbutin, alfahidroksi kiselinu (AHA), flavonoide. Svi ovi sastojci ograničavaju delovanje tirozinaza i bore se protiv upornih hiperpigmentacija. Osim profesionalnog, medicinskog tretmana od velikog značaja je i preporuka kućne nege. Krema za hiperpigmentacije u kombinaciji sa serumom pomoći će izbeljivanje kože.