Specijalni gosti – priznati svetski stručnjaci

Specijalni gosti sajma i kongresa kozmetike, priznati svetski stručnjaci

SPECIJALNI GOST IZ ITALIJE DR ANDREA BOVERO

Dr Andrea Bovero Dr Andrea Bovero je doktor nauka medicinske hemije, novinar, pisac, stvaralac, beauty, wellness & lifestyle lider internacionalnog renomea. Nakon doktorata fokusirao se na istraživanja u oblasti dermokozmetike. Drži naučna predavanja iz kozmetologije i komunikacije na prestižnim univerzitetima u Italiji i u inostranstvu. Predsednik je sekcije CIDESCO Italija, direktor Međunarodnog instituta za poboljšanje zdravlja, umetnički direktor Beauty Capital’s Award. Direktor je časopisa Moderna estetika, objavio je brojne novinske tekstove o dermokozmetologiji, autor je stotina naučnih publikacija. Predavač je na kongresima i seminarima u Italiji i u inostranstvu i autor knjiga Komunikacija u estetici i Wellnessu (2009), Dermokozmetologija (2011), SPA menadžment (2013), Tri duše komunikacije (2015).

POSETITE PREDAVANJE U NEDELJU 8. MARTA OD 13:55 U KONGRESNOJ SALI 1

TRI DUŠE KOMUNIKACIJE: POBEDNIČKI MODEL

Komunikacija je prvi elemenat od kog se počinje da bi se sopstveno poslovanje promenilo u uspešnu aktivnost. Poboljšanje komunikacije je ono osnovno čime ćemo ubediti naše klijente da imaju poverenja u nas, ali i čime ćemo poboljšati odnose i sa našim saradnicima da bismo im pomogli da napreduju. Uspešna komunikacija se bazira na tri duše: ljubav, strast i kontrola. Kako upravljati emocijama koristeći reči, glas, govor tela i prevazići sopstvena ograničenja. Kroz lična iskustva i interaktivne vežbe, dr Bovero vodi publiku kroz neverovatno emocionalno iskustvo, kako razvijati talenat za stvaranje pozitivnih, pobedničkih i efikasnih odnosa.


SPECIJALNI GOST IZ ITALIJE MARIA MANUELA RAVASIO

Manuela Ravasio Manuela Ravasio je univerzitetski trener za estetske tehnike Univerziteta u Ferari, CIDESCOI talija projekt menadžer, wellness savetnik i trener. Član je Italijanskog udruženja za psihoterapiju (F.A.I.P), član Regionalnog saveta CNA za zdravlje u Lombardiji, autor rubrike Masaža u časopisu Moderna estetika. Konsultant je u oblasti istraživanja i obuke u zdravstvenom sektoru pri Institutu za integrisanu psihosomatiku u Milanu. Docent je za tehnike masaže, konsultant vodećih nacionalnih i međunarodnih firmi, vlasnik estetskog centra.

POSETITE PREDAVANJE U NEDELJU 8. MARTA OD 13:15 U KONGRESNOJ SALI 1

BIOLIFT MASAŽA LICA: NOVA ANTI-AGE TEHNIKA

Biolift Face je inovativna tehnika posvećena tretiranju nesavršenosti oko zone očiju, usana, ovala lica, vrata i dekoltea. Pokreti ruke pri ovoj masaži su nastali iz detaljne studije mimične muskulature, lokalne drenaže, fascija, linija opuštanja kože i svih njihovih veza. Cilj je da se oblikuju tkiva i uspostavi ravnoteža u fiziološkom funkcionisanju kože, poboljšavajući oksigenaciju i ishranu tkiva. Tehnika pospešuje reorganizaciju fascija optimizujući ćelijski metabolizam i drenažu tečnosti. Biolift Facese može obaviti i pri samo jednoj poseti kada bi masaža trajala 45 minuta ili u više poseta kada bi se 20 do 30 minuta posvetilo različitim delovima lica pri svakoj poseti.