prirodna kozmetika

Prirodna kozmetika na 34. sajmu kozmetike

Živimo u doba široke popularizacije kozmetike. Dosta vremena posvećuje se nezi i ulepšavanju, samim tim, velike količine raznih preparata svakodnevno se nanose na lice i telo. Dobro znamo da sve što je naneto na kožu većim delom prelazi u krvotok i zato je važno da vodimo računa o sastavu kozmetike koju koristimo.Jedan od načina da se upoznamo sa kozmetičkim sredstvima i njihovim karakteristikima jeste poseta Sajmu kozmetike i štandovima na kojima se detaljno predstavljaju pojedini proizvodi. Međutim, sve češće tražimo prečice i recenzije kozmetičkih proizvoda na Internetu. Bilo kako bilo, načina da se informišete ima, a i spektar kozmetičkih proizvoda je veliki. Sigurno se među njima nalazi i neki za koji možete reći da je pravljen po vašoj meri!

prirodna kozmetika

Sa ciljem da se podigne svest o tome kakvi su sastojci proizvoda koje nanosimo na kožu, Sajam kozmetike, 34. po redu i ove godine otvorio je vrata brendovima čija se koncepcija zasniva na prirodnim, aktivnim sastojcima koji se, direktno iz biljaka i drugih prirodnih izvora, prenose u bočicu kozmetičkog proizvoda.

Sa tolikim izborom kozmetike danas, teško je doneti odluku koja je najbolja. Zato je Sajam dobra prilika da se sretnu i oni koji prirodnu kozmetiku traže i oni koji je nude. Bilo da vam treba hipoalergena, nekomedogena, bez parabena, organska ili neka druga – naći ćete je na nekom od štandova 34. sajma kozmetike.Ovo je prilika i da se isprobaju testeri, ali i da se nabave prirodni kozmetički proizvodi po akcijiskim cenama.

prirodna kozmetika sa lekovitim biljem

Prirodna kozmetika podrazumeva birane sastojke, uzete gotovo iz same prirode, hladno ceđena ulja, ekstrate biljaka, pa i same biljke, bez veštačkih boja i mirisa. Konzervansi koji se koriste da bi se očuvala postojanost proizvoda biološki su i ekosertifikovani i nisu štetni za zdravlje.

Proizvođači prirodne kozmetike često su male porodične firme u kojima se svakoj bočici pristupa sa posebnom pažnjom i proizvode pravi u malim serijama, da bi lakše kontrolisala njihov prirodni sastav. Na ovaj način se brine, ne samo o zdravlju pojedica, nego i o prestanku zagađivanja životne sredine. Dakle, zdravlju u pravom smislu te reči!

prirodna krema za lice

Na Sajmu kozmetike predstaviće se više brendova koji se bave proizvodnjom baziranom na prirodnim sastojicma. Razlog više da ga posete i oni koji imaju osetljivu kožu pa su po pitanju kozmetike jako izbirljivi. Ono što je zajedničko ovim brendovima jesu probrani sastojci, blagi mirisi i prirodne boje proizvoda. Dakle, nema dodataka koji bi osetljivoj koži stvorili iritaciju.

prirodna nega lica

O prirodnoj kozmetici, novostima iz kozmetologije, a i o predstojećem Sajmu kozmetike u Beogradu, moći ćete od ove godine da se informišete na sajtu Minut za mene – magazinu koji se bavi vestima iz sveta lepote, zdravlja, nege i kozmetike. Ovaj magazin će najaviti Sajam i izveštavati o njemu – za one koji ne budu u prilici da ga posete!

Prirodna kozmetika kod nas je zauzela brojne štandove. Dođite na 34. sajam kozmetike da na licu mesta proverite zašto je sve popularnija i po čemu je posebna.