Muzika za salone

Muzika za salone lepote, spa, welness…

Muzika za salone lepote na pravi način

Emitovanje adekvatne muzike u salonima lepote, spa i wellness centrima, frizerskim i kozmetičkim salonima je od velikog značaja za celokupan utisak koji će Vaši gosti poneti sa sobom, nakon što su Vas posetili. Muzika pravi razliku. Vrsta, tempo i drugi parametri muzike utiču na vreme koje će gosti provesti u salonu. Kompletan osećaj zadovoljstva daje garanciju da će neko ko Vam prvi put dolazi, postati i stalna mušterija.

Adekvatan izbor muzike koja će se puštati je kompleksan zadatak i podrazumeva komunikaciju sa klijentima i na svesnom i na podsvesnom nivou. Iskusni i edukovani muzički urednici odlično znaju kako treba izazvati prijatan osećaj kod klijenata.

Vodeći računa o specifičnostima Vašeg brenda, koristeći se naučnim istraživanjima i stečenim iskustvom, dobar odabir pravi razliku između „tamo neke pozadinske muzike“ i muzike koja izaziva pozitivne emocije kod posetilaca.

Uz dogovor sa menadžementom na targetiranju ciljne grupe, adekvatna i pravovremena muzika doprinosi da se gosti/posetioci osećaju prijatno, utiče na atmosferu, može da opušta ili po potrebi pravi zabavu.

Selekcija muzike odrađena na profesionalni način, takođe, pozitivno utiče na motivaciju zaposlenih i njihov rad. Dobro motivisani i zadovoljni zaposleni pružiće bolju uslugu korisnicima usluga i time podići kvalitet iste. Dokazano je da muzika na radnom mestu podiže nivo produktivnosti, tako što ublažava stres i napetost, prikriva neprijatne zvuke i doprinosi osećaju privatnosti. Ljudi koji slušaju muziku kvalitetnije rešavaju zadatke i kreativniji su od onih koji rade u tišini.

Istraživanja koja su rađena o uticaju muzike na ponašanje kupaca su pokazala zanimljive rezultate. Puštajući naizmenično blokove italijanske i francuske muzike u supermarketima, prodavci su uspevali da povećaju prodaju italijanskog, odnosno francuskog asortimana, čak i kozmetičkih proizvoda i drugih proizvoda iz asortimana nege, lepote. Tu kupovinu su radili na podsvesnom nivou, bez da su bili svesni da je na njihov izbor kod kupovine uticala muzika koju su slušali samo prolazeći kroz prodavnicu. *izvor psycnet.apa.org/psycinfo

Najsavremenije rešenje za profesionalno rešavanje muzike za Vaše potrebe je brendirana personalizovana radio stanica.

Uz već navedene prednosti, ova usluga omogućava da se u kombinaciji sa muzikom, emituju promocije, reklame, akcije koje predstavljaju novi marketinški kanal koji se 100 % obraća Vašim klijentima. Mogućnosti su brojne: razdvojeno emitovanje različitih kampanja na različitim lokacijama, emitovanje reklama drugih brendova, trenutna promena muzičkog žanra u odnosu na trenutnu atmosferu u lokalu, black lista pesama i izvođača, omiljene pesme, različiti žanrovi za jutro, dan, veče, radni dan ili vikend…

Osim toga je moguće emitovanje (ID) identifikacionih džinglova Vašeg brenda. Za potrebe oglašavanja, moguće je izraditi audio reklamu ili neki dugi zvučni format. Vaša firma će biti predstavljena kao moderna, dinamična, ozbiljna kompanija od poverenja.

Brendirani radio je usluga prilagođena za sve vrste delatnosti: salone lepote, spa i wellness, frizerske i kozmetičke salone, masaže, tretmane, friziranje, bazene, saune i brojne druge delatnosti.