Hair Cup Belgrade

Hair Cup Belgrade

Hair Cup Belgrade

U sklopu 33. sajma kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja Dodir Pariza biće održan i Hair Cup Belgrade. U subotu, 6. aprila na programu su frizerske prezentacije, dok će u nedelju 7. aprila biti održan Otvoreni šampionat Srbije. Šampionat će se održati u Beogradu u Hali 1a Beogradskog sajma, sa početkom u 10 h.

Takmičenje je podeljeno na muške i ženske discipline. Muški školski juniorski test i 4 muške senior discipline kao i školska ženska disciplina, školski juniorski test i 4 ženske senior discipline prilika su da svi zainteresovani provere svoje znanje.

Nakon završenog takmičenja uslediće proglašenje rezultata iz takmičarskih disciplina, a pravo na izbor takmičara za reprezentaciju Srbije za međunarodna takmičenja na osnovu zbirnog plasmana imaće samo oni takmičari koji će u ženskim disciplinama raditi dva rada iste discipline, a u muškoj disciplini oni koji će raditi tri rada kombinovane discipline.

SUBOTA, 6. APRIL

11:30 – 12:15 – NEKSUS KLUB FRIZERA: Marko Stoilkov, Ivica Milićević, Slavica Pavlović i Jelena Ivanović Art)

12:45 – 13:30 – BERBERI: Safet Osmanovski (Saja majstor) vicešampion sveta, hair tattoo, Jovan Joca Deđanski, reprezentativac Srbije, Nikola Radojević, reprezentativac Srbije, Filip Marinković

14:00 – 14:30 – ŽENSKI FRIZERI, REPREZENTATIVCI SRBIJE: Marijana Matić, Vladimir Čutić, Radmila Tomov i Mirjana Vojnović

15:15 – 16:00 – VERGAŠ ACADEMY, Vlada Vergaš, član kuće slavnih Svetske frizerske organizacije OMC i njegov Superhairdesigners team: Mara Stanković i Aleksandar Jokić

NEDELJA, 7. APRIL – TAKMIČENJE

MUŠKE DISCIPLINE

ŠKOLSKI JUNIORSKI TEST – BARBER CUT (LOW FADE CUT – NISKI FADE CUT)
Takmičari rade na modelima. Takmičari izlaze na takmičarsko mesto sa modelom čija kosa mora biti nakvašena. Korišćenje proizvoda za kosu pre izlaska na takmičarski podijum je zabranjeno.Po završetku rada, model mora biti postavljen tako da „gleda” pravo u ogledalo.
DUŽINA KOSE – dužina kose na temenu pre početka takmičenja je po izboru takmičara, dok sa strane preko bočnih ivica oko ušiju i pozadi od potljka do vrata mora biti najmanje 2 cm. Zulufi se mogu prethodno ošišati i srediti. Nadogradnja kose je zabranjena.
BOJA -poželjna je crna, ali nije neophodno da kosa modela bude obojena. Sprejevi u boji su zabranjeni.
ALATI ZA RAD – svi alati dozvoljeni.
ŠIŠANJE – slobodan niski fade cut / pompadour i delovi po izboru. Razdeljak je dozvoljen, ali ne sme biti unapred urađen ukoliko se radi brijačem, već mora da se uradi u toku rada.
STYLING – svi styling alati i proizvodi su dozvoljeni.
ODEĆA – odeća modela treba da bude u skladu sa frizurom u berberskom stilu. Odeća van teme će se kažnjavati.
VREME RADA – 30 MINUTA.

1. RAD SENIORI MUŠKI – BARBER CUT (LOW FADE CUT – NISKI FADE CUT)
(kombinovana kategorija sa SALON STYLE-om i LOW SKIN FADE CUT-om)
Takmičari rade na modelima. Koriste istog modela za Low Fade cut i Skin Fade cut, radove će raditi na istim modelima tako što će odmah nakon jednog rada (Low Fade Cut-a) modeli ostati za istim ogledalima i radiće se drugi rad (Skin Fade Cut).
Takmičari izlaze na takmičarsko mesto sa modelom čija kosa mora biti nakvašena. Korišćenje proizvoda za kosu pre izlaska na takmičarski podijum je zabranjeno.
Po završetku rada glava modela mora biti postavljena tako da „gleda” pravo u ogledalo.
DUŽINA KOSE – dužina kose na temenu pre početka takmičenja je po izboru takmičara, dok sa strane preko bočnih ivica oko ušiju i pozadi od potljka do vrata mora biti najmanje 2 cm. Zulufi se mogu prethodno ošišati i srediti. Nadogradnja kose je zabranjena.
BOJA KOSE -Crna. Sprejevi u boji su zabranjeni.
ALATI ZA RAD – Svi alati dozvoljeni.
ŠIŠANJE – Slobodan niski fade cut / pompadour i razdeljak po izboru. Razdeljak je dozvoljen, ali ne sme biti unapred urađen ukoliko se radi brijačem, već mora da se uradi u toku rada.
STYLING – Svi styling alati i proizvodi su dozvoljeni.
ODEĆA – Odeća modela treba da bude u skladu sa frizurom u berberskom stilu. Odeća van teme će se kažnjavati.
VREME RADA – 30 MINUTA.

2. RAD SENIORI MUŠKI – LOW SKIN FADE CUT (kombinovana kategorija sa SALON STYLE-om i SKIN FADE CUT-om)
Takmičari rade na modelima na kojima su radili Low Fade Cut. Takmičari izlaze na takmičarsko mesto do svojih modela(koji već sede za ogledalima) čija kosa mora biti nakvašena. Po završetku rada glava modela mora biti postavljena tako da „gleda” pravo u ogledalo.
DUŽINA KOSE – dužina kose na temenu pre početka takmičenja je po izboru takmičara, na kosi modela sa strane i pozadi ne sme biti urađen Skin fade (fejdovanje od „NULE”, već će se to raditi u toku drugog rada).
BOJA KOSE – Crna. Sprejevi u boji su zabranjeni.
ALATI ZA RAD – Svi alati dozvoljeni.
ŠIŠANJE – Slobodan niski skin fade cut, ali pozadi Skin fejdovanje ne sme biti više od potiljačne kosti. Razdeljak je dozvoljen (nije obavezan), ali ne sme biti unapred urađen ukoliko se radi brijačem, već mora da se uradi u toku rada.
STILIZOVANJE PRSTIMA – Zabranjena je upotreba fenova i bilo kojih alata za izradu frizure. Frizura treba da se izradi ISKLJUČIVO PRSTIMA i treba da izgleda kao frizura za STREET LOOK-ULIČNU MODU.
ODEĆA – Odeća modela treba da bude u skladu sa frizurom u berberskom stilu. Odeća van teme će se kažnjavati.
VREME RADA – 20 MINUTA.

3. RAD SENIORI MUŠKI – SALON STYLE (SALONSKA MODA). Kombinovana kategorija sa LOW FADE CUT-om i LOW SKIN FADE CUT-om.Takmičari rade na lutkama. Gornji deo kose na lutkama mora da bude nakvašen pre početka rada. Korišćenje proizvoda na lutki pre početka takmičenja je zabranjeno. Konačna frizura ne sme biti progresivna. Po završetku rada glava lutke mora biti postavljena tako da „gleda” pravo u ogledalo.
DUŽINA KOSE – dužina kose na temenu (vrhu) je slobodna, dok sa strane preko bočnih ivica oko ušiju i pozadi od potljka do vrata mora biti najmanje 3 cm. Zulufi se mogu prethodno ošišati i srediti.
ŠIŠANJE – šišanje je zabranjeno.
STILIZOVANJE PRSTIMA –Samo fen je dozvoljen. Ostali alati zabranjeni. Frizuru treba izraditi SAMO prstima.
NADOGRADNJA – ekstenzije su zabranjene.
PROIZVODI – proizvodi pre takmičenja su zabranjeni, fiksirajući produkti (vosak, gel, sprejevi) za vreme samog takmičenja su dozvoljeni.
BOJA KOSE – maksimalno 3 skladno uklopljene boje. Dozvoljene boje su: bela, crna, smeđa(braon), srebrna. Ostale boje zabranjene.
ŠMINKA -bilo koja šminka koja je neprikladna će se kažnjavati.
ODEĆA – neprikladna odeća za lutke koja odstupa od komercijalne mode će biti penalizovana.
VREME RADA – 20 MINUTA.

SENIORI MUŠKI – HAIR TATOO (TATOO DESIGN)
Takmičari rade na modelima. Takmičari izlaze sa modelima na takmičarski podijum sa već gotovim radom spremnim za ocenjivanje. Takmičari će namestiti modele i odraditi završni rad u poslednja 3 minuta. Ideja ovog takmičenja je kreirati dizajn na modelovoj glavi u obliku tetovaže, oblikovane upotrebom berberskih makaza i mašinica za šišanje. Zabranjena je trajna tetovaža na koži modela. Zabranjeno je korišćenje olovaka i markera za akcentovanje boje i detalja. Zabranjeni su ljudski likovi, politički ili bilo koji drugi znaci ili poruke. Dozvoljeni tattoo dizajn mogu biti apstraktne slike (scene) i detalji, cvetovi, arhitekturni dizajn. Modeli treba da budu odeveni u skladu sa frizurom.
VREME RADA – 3 MINUTA ZA ZAVRŠNE POTEZE.

ŽENSKE DISCIPLINE

ŠKOLSKA ŽENSKA DISCIPLINA: MINIVAL
Rad na modelu ili lutki. Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad. Od takmičara će se tražiti da pročešljaju kosu ravno unazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlaštenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem.
DUŽINA KOSE kosa mora biti do ramena ili duža. Slojevitost kose (stepenasto ošisana kosa) je dozvoljena. Minimalna dužina kose u najkraćem delu mora biti 10 cm, osim u području šiški. Kosa mora biti nakvašena i začešljana prema pozadi.
Takmičar treba da u datom vremenu namota kosu na namotače za minival. Namotači treba da budu složeni ravnomerno, poželjno je što veći broj namotača da se postavi na glavu, kao i da razmak između svakog namotača bude jednak. Takođe je bitno da na svakom namotaču kosa bude jednako raspoređena i čisto namotana, tj, da na svakom namotaču širina kose bude jednaka i da zauzima veći deo namotača da i vrhovi kose budu lepo zavijeni (ne slomljeni)
VREME RADA – 30 MINUTA.

ŠKOLSKI I JUNIORSKI TEST: SVADBENA FRIZURA – PUNĐA
Rad na modelu ili lutki. Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad. Od takmičara će se tražiti da pročešljaju kosu ravno unazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlašćenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem. Frizura mora biti gotova u datom vremenu. Modeli mogu biti odeveni u klasičnu venčanicu ili neku modernu haljinu za venčanje. Vikleri, šnale su zabranjeni pre početka rada.Takmičari mogu koristiti makaze kako bi očistili svoje radove na kraju takmičenja, ali unutar dopuštenog vremena.
DUŽINA KOSE – kosa mora biti do ramena ili duža. Slojevitost kose (stepenasto ošišana kosa) je dozvoljena. Minimalna dužina kose u najkraćem delu mora biti 10 cm, osim u području šiški.
BOJA KOSE – Boje treba da budu skladno uklopljene. Plava (blue) i zelena su zabranjene, dok su nepoželjne tamno ljubičasta, crna, pink i fluorescentne boje. Sprej boje su zabranjene.
STYLING ALATI – Svi styling alati su dozvoljeni.
PROIZVODI – Svi styling proizvodi su dozvoljeni.
UMECI – Bilo koja vrsta umetaka je zabranjena. Ako predžiri posumnja da je korišćen umetak, može se proveriti nakon takmičenja i takmičar će biti kažnjen.
PODRŠKA – Korišćenje bilo koje vrste pomaganja je zabranjeno.
UKRASI – dozvoljena je jedna ukrasna šnala koja ne prekriva više od 20 % glave.
NADOGRADNJA KOSE – Sve vrste ekstenzija su dozvoljene, ali moraju biti unapred fiksirane.
VREME RADA – 30 MINUTA.

1.RAD SENIORI ŽENSKI – SVADBENA FRIZURA (kombinovana kategorija sa PRESTIGE GALA STYLE). Rad na modelu ili lutki.Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad. Od takmičara će se tražiti da pročešljaju kosu ravno unazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlašćenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem. Frizura mora biti gotova u datom vremenu.Vikleri, šnale su zabranjeni pre početka rada. Takmičari mogu koristiti makaze kako bi očistili svoje radove na kraju takmičenja, ali unutar dopuštenog vremena. Modeli mogu biti odeveni u klasičnu venčanicu ili neku modernu haljinu za venčanje.
DUŽINA KOSE – kosa mora biti do ramena ili duža. Slojevitost kose(stepenasto ošisana kosa) je dozvoljena. Minimalna dužina kose u najkraćem delu mora biti 10 cm, osim u području šiški.
BOJA KOSE – Boje treba da budu skladno uklopljene. Plava(blue) i zelena su zabranjene, dok su nepoželjne tamno ljubičasta, crna, pink i fluorescentne boje. Sprej boje su zabranjene.
STYLING ALATI – Svi styling alati su dozvoljeni.
PROIZVODI – Svi styling proizvodi su dozvoljeni.
UMECI – Bilo koja vrsta umetaka je zabranjena. Ako predžiri posumnja da je korišćen umetak, može se proveriti nakon takmičenja i takmičar će biti kažnjen.
PODRŠKA – Korišćenje bilo koje vrste pomaganja je zabranjeno.
UKRASI – dozvoljena je jedna ukrasna šnala koja ne prekriva više od 20 % glave.
NADOGRADNJA KOSE – Sve vrste ekstenzija su dozvoljene, ali moraju biti unapred fiksirane.
VREME RADA – 30 MINUTA.

2. RAD SENIORI ŽENSKI – PRESTIGE GALA STYLE (kombinovana kategorija sa SVADBENOM FRIZUROM). Rad na modelu ili lutki. Takmičari izlaze sa već gotovim radom na modelima ili lutkama spremnim za ocenjivanje. Komadi kose i ukrasi ne smeju pokrivati više od 30% glave. Moraju biti umetnuti u kosu modela ili lutke. Perike su zabranjene. Frizura ne sme da podseća na frizuru iz Ženske tehnike – „Hair By Night” ili na Večernju frizuru (punđu). Konačna frizura mora biti ELEGANTNA i prikladna za Gala prilike.
BOJA KOSE – Boje treba da budu skladno uklopljene. Plava (blue) i zelena su zabranjene, dok su nepoželjne tamnoljubičasta, crna, pink i fluorescentne boje. Sprej boje su zabranjene.
VREME RADA – 3 MINUTA ZA ZAVRŠNE POTEZE.

1. RAD SENIORI ŽENSKI – PROGRESSIVE SALON CUT (Progresivna Salonska Frizura). Kombinovana kategorija sa AVANTGARDE LOOK-om.Rad na modelu ili lutki.Takmičari pristupaju sa modelima ili lutkama ka svom radnom mestu. Kosa mora biti ravna i začešljana prema nazad. Ovlašćene osobe će proći pored modela i počešljati kosu, dok takmičari čekaju sa strane na takmičarskom podijumu. Nakon prolaska ovlašćenih osoba generalni komesar će pozvati takmičare da pristupe ogledalima i da krenu sa takmičenjem. Frizura mora biti gotova u datom vremenu. Po izboru, takmičar može nakvasiti kosu ili raditi šišanje na suvoj kosi. Frizura treba da bude u formi BOB-a (simetričan ili asimetričan),a dužina je po izboru takmičara (da li će biti kraći ili duži BOB, stepenasto ošišan, blago graduisan ili bez graduacije), sa elementima koji mogu biti progresivni i moderni. Frizura ne sme da bude progresivna. Na kraju, frizura mora biti moderna i nosiva.
DUŽINA KOSE – Pre početka takmičenja, najmanja dužina kose mora biti 10 cm na celoj glavi. Kosa ne sme biti prethodno šišana. Kosa mora biti ošišana najmanje 5 cm tokom zadatog vremena.
BRIJANJE – Brijanje je zabranjeno, minimalna dužina kose nakon šišanja mora biti 1 cm.
ALAT ZA ŠIŠIANJE – Svi alati za šišanje su dozvoljeni.
BOJA KOSE – Dozvoljene su 3 boje, uključujući osnovnu boju modela ili lutke. Ukoliko se koriste zelena, plava, pink, žuta i plava (blue) boja, smeju da se koriste za akcentovanje progresivnih elemenata, ali ne sme biti obojeno više od 20 % kose ovim bojama. Sprejevi u boji su zabranjeni.
STYLING ALATI – Svi styling alati dozvoljeni.
PROIZVODI – Svi proizvodi du dozvoljeni.
UKRASI – Ukrasi su zabranjeni.
NADOGRADNJA KOSE – Upotreba ekstenzija je dozvoljena, ali mora biti unapred pričvršćena.
VREME RADA – 30 MINUTA.

2. RAD SENIORI ŽENSKI – AVANTGARDE LOOK (kombinovana kategorija sa PROGRESSIVE SALON CUT-om). Rad na modelu ili lutki. Takmičari izlaze sa svojim modelima na takmičarski podijum, modeli su već urađeni i spremni za ocenjivanje. Takmičari će uraditi završne poteze na modelima u toku tri minute datog vremena. Generalni komesar će označiti start.
NADOGRADNJA KOSE – Ekstenzije(nadogradnja) su dozvoljene.
UMECI I REKVIZITI – Takmičari mogu staviti dodatke i umetke u kosu, kao i rekvizite za modela.
BOJA KOSE – Sve vrste boja su dozvoljene, osim sprejeva u boji.
VREME RADA – 3 MINUTA ZA POSLEDNJE POTEZE.