Specijalni gost kongresa Prof. Dr Umberto Borellini

Prof. Dr Umberto Borellini Prof. Dr Umberto Borellini je diplomirao farmaciju na Univerzitetu u Trstu i psihologiju na državnom Univerzitetu Sankt Petersburg (2003.).

Specijalizacija na temu: Kozmetička nauka i tehnologija završena je na Univerzitetu Milano (1990).

Član je Italijanske asocijacije za hemiju i naučnu kozmetologiju, drži stalne kurseve iz kozmetologije; takođe je učestvovao na brojnim značajnim međunarodnim kongresima kao predavač (Sao Paolo, Bukurešt, Cirih, Kijev, Moskva, Madrid, Belo Horizonte – SAD, Riga, Oslo), kao i na nacionalnim kongresima iz estetske medicine, profesionalne estetike i kozmetologija (više od 100 predavanja).

Predavač je na brojnim univerzitetima i školama. Član je stručnog borda asocijacija Skineko pri Ejamed, SMIEM (Estetska medicina) i počasni član CIDESCO.

Autor je mnogih stručnih knjiga, izdavajamo samo neke: Kozmetologija, La Bellezza Intelligente, Kozmetologija, Komunikacijska vrata do Rumunije i Božanstvena kozmetika.

Koautor je knjige Kozmeticeutika i piling. Piše za brojne časopise: Les Nouvelles Esthetiques, Esthetitaly, La Pelle, La pelle beauty, Beauty line-Estetica moderna, Farmacia News, l’Erborista, Cosmesi in Farmacia, Bellezza in Farmacia, Collegamento, itd.

Sarađuje sa mnogim TV i radio stanicama: Rai, Canale5 Di tv (Bologna), Class Tv Radio 24) e Radio Rai.

Stručni je direktor Sektora za naučna istraživanja i formulacije kuće za proizvodnju kozmetičkih preparata. Direktor je škole za profesionalnu estetiku u Luganu (BSA Academy).


Predavanja Prof. Dr Borellinija na kongresu kozmetike

Subota 9. april, 14:10 – 15:10h

  • NAUČNA KOZMETIKA: nova granica – Istraživanja i inovacije kozmetičkih sirovina u skorijoj budućnosti

Kozmetičko medicinski tretmani sve više zahtevaju funkcionalne kozmetičke preparate da bi se postigli što bolji rezultati u njihovoj primeni.

U drugoj dekadi trećeg milenijuma, moderna kozmetologija je podeljena na dva fronta:

  • Jedan naučni i racionalni i dermatološki značajan
  • Drugi blistav sa luksuznim izazovnim sastojcima

Zadatak savremene naučne kozmetologije je da racionalizuje ono što je večni san kozmetike i da ponudi ekspertima kozmetičko medicinskih tretmana, dermatolozima i profesionalcima u službi lepote naučno utemeljene proizvode koji će omogućiti rezultate koje postižu. Među najinteresantnijim sastojcima ovog novog kozmetološkog doba (kozmetološke ere) nalaze se mnoge zanimljive i efikasne supstance uključujući:

  • Neuropeptide
  • Ekstrakte matičnih ćelija biljnog porekla
  • Fitoestrogene
  • Antioksidante poslednje generacije
  • Biljne hidratišuće agense iz biljaka i morske žetve
  • Specifične enzime

Ne treba zaboraviti ni prednosti novih pomoćnih sredstava koje imaju sve bolje performanse i biokompatibilne su.


Nedelja 10. april, 14:25 – 15:25h

  • Matične ćelije biljaka (Fokus na anti-aging fitoceutikal aktivnosti)

Matične ćelije biljaka su veoma bogate prirodnim sastojcima (flavonidima, mineralima, sterolima, phenylpropanoidima) koji predstavljaju vrstu biljnih resursa. Fitoceutska aktivnost biljnih ekstrakata i sastojaka poslednje generacije ima i antiage dejstvo na svaki nedostatak kože (proširene vene, nečistu i seboreičnu kožu, dehidrataciju, atoničnu i zrelu kožu)svojim specifičnim, ciljanim formulama.

Matične ćelije jabuke Malus Domestica i leptirovog žbuna Buddleja Davidii imaju izvanrednu zaštitnu ulogu i izvor su dugovečnosti, a fito i kozmeceutikal sastojci daju puni opseg efikasnosti.