Gernetic MARINE LINE

Gernetic MARINE LINE

GERnetic minerali sa morskog dna

Aktivni sastojci Gernetic proizvoda za negu kože iz Marine linije u potpunosti se ekstrahuju iz morskih, biljnih ćelija. Koristeći našu specifičnu tehnologiju izdvajanja aktivnih sastojaka od jednoćelijskih zelenih i plavih algi poput Chlorella-e i Spirulina-e, kao i crvenih mikro algi, kao što je Porphyridium Cruentum, Gernetic proizvodi jedinjena bogata mineralima, vitaminima, aminokiselinama, proteinima. Ova jedinjenja stimulišu neverovatnu sposobnost ćelija da se regenerišu što dovodi do zdravih ćelija i kao krajnji rezultat do sjajnijeg, zdravijeg i mlađeg izgleda kože.

When we go back to the sea we are going back from whence we came

Aktivni sastojci koji pokreću revoluciju

Alge žive i rastu u agresivnom okruženju (visok salinitet, varijacije u intenzitetu svetlosti, morske struje) pa su vremenom bile „primorane” da razviju konkretne načine samoodbrane, uključujući sintezu vitamina, minerala, enzima i polisaharida. Alge rastu bez đubriva, pesticida ili genetske manipulacije, one same „hvataju” i mobilišu aktivne sastojke iz mora koje im pruža više koncentrovanih supstanci.

U Gernetic preparatima nalaze se aktivne komponente iz mrkih algi, crvenih algi, zelenih i plavo zelenih algi. Skupljaju se kad je oseka.

Najznačajnija jedinjenja koja se dobijaju iz mrkih algi: alginati, fukoidani, florotanini i fukoksantin.

  • Alginati su humektansi, povećavaju količinu vode u koži i tako imaju uticaj na njenu hidrataciju.
  • Fukoidani imaju sposobnost da formiraju film na površini kože, samim tim čuvaju vodu i deluju kao hidratacijski agens.
  • Florotanini su fenolna jedinjenja koja se nalaze jedino u strukturi mrkih algi. Ispitivanja koja se sprovode pokazuju da su florotanini vrlo efikasni u „hvatanju” slobodnih radikala, imaju antioksidantnu ulogu i štite kožu od UVA i UVB zraka.
  • Fukoksantin je najznačajniji karotenoid, izolovan iz mrkih algi, sa antioksidantnim i zaštitnim dejstvom od UV zračenja. Takođe, fukoksantin ima pozitivan efekat na izbeljivanje hiperpigmentacija na koži.

Najznačajniji sastojci iz crvenih algi su: agar, karagen, fikobiliproteini, polinezasićene masne kiseline i terpeni.

  • Agar se koristi kao gelirajuće sredstvo, ugušćivač i kao sredstvo za stabilizaciju kozmetičkih emulzija.
  • Karagen se dobija iz algi Gigartina stellata i Chondrus crispus. U kozmetičkim proizvodima se upotrebljavaju natrijum-, kalijum-, kalcijum- i magnezijum-karagenati.

Alge u Gernetic preparatima prolaze određeni postupak prikupljanja, skladištenja i iskorišćavanja aktivnih komponenti.

GERnetic proizvodi Marine line

Proizvodi iz MARINE LINE GERNETIC mogu se koristiti u tretmanima svih tipova kože, proizvodi su dermatološki ispitani, nisu testirani na životinjama i bezbedni su za upotrebu čak i na jako osetljivoj koži.

Sa svojim aktivnim komponentama iz morskih proizvoda Gernetic preparati imaju brojne povoljne osobine na kožu lica i tela. Deluju antiinflamatorno, štite hidrolipidni film, hidriraju kožu, stimulišu njenu regeneraciju, stimulišu sintezu kolagena i elastina, revitalizuju kožu, umiruju je i čine mekom i glatkom, imaju antioksidativna svojstva i jačaju imunitet kože dovodeći minerale i vitamine u ćelije. Preparati za telo iz Marine linije osim gore navedenih osobina deluju i na limfnu drenažu, na vaskularizaciju i obavezni su u tretmanima mršavljenja i oblikovanja tela.

Mi Vam nudimo besplatnu edukaciju nakon koje dobijate internacionalni sertfikat! O ovoj i mnogobrojnim drugim pogodnostima raspitajte se na predstojećem 31. Sajmu kozmetike, na štandu Gernetic medicinske kozmetike.