Gennaro Setola predstavlja bodyfly koncept

Gennaro Setola na 28. Sajmu kozmetike predstavlja bodyfly koncept

Gennaro Setola na 28. Sajmu kozmetike

„Dolazim u Beograd da bih predstavio BodyFly koncept i Flyboard® spravu za vežbanje koju sam osmislio i koja je za kratko vreme postala hit u Evropi i u svetu. Beograd je čarobni grad i ja sam srećan što ću imati priliku da vežbam sa vama!“ – izjavio je Gennaro Setola, na poziv da dođe u Beograd.

BodyFly disciplina nastala je 1997. Njen kreator Gennaro Setola, nakon nesreće koju je doživeo i koja ga je odvojila od posla fitness trenera, shvatio je da, umesto dugog opravka koji su mu prognozirali, mora da pronađe novi, drugačiji pristup rehabilitaciji. Tako je nastao BodyFly, holistička disciplina u kojoj se telo tretira kao glavni izvor psihofizičkog blagostanja. Ova disciplina kombinuje osnove tradicionalne kineske medicine i zapadnjačke terapeutske tehnike. BodyFly se smatra pretečom brojnih holističkih pristupa koji se pojavljuju od 2000. čak i pilatesa. Njenim praktikovanjem postiže se transformacija akumuliranog stresa i napetosti u pozitivna osećanja sreće i slobode. Cilj BodyFly vežbanja je da se čovek oslobodi tereta svakodnevnog života, da se poveća samopoštovanje. 3 su glavna termina Bodyfly koncepta: telo, daje se ogroman značaj fizičkom vežbanju, energija, jer se radi na uklanjanju blokada i umetnost jer se posmatra kao ples duše. BodyFly će vam doneti: fleksibilnost i dobar tonus mišića, oksigenaciju tkiva i dobru cirkulaciju. Nedavno je Setola predstavio Flyboard, zakrivljenu drvenu multifunkcionalnu tablu za vežbanje koja poboljšava statičku i dinamičku ravnotežu i može se koristiti u pilatesu, jogi i plesu. BodyFly je brzo prepoznat kao disciplina budućnosti i prisutna je u velikom broju fitness i wellness centara. BodyFly koncept specifičan je po tome što može da se prilagodi različitim zahtevima klijenata, pa tako postoji BodyFly za zrelije, BodyFly koji se radi u vodi, BodyFly za gojazne osobe, BodyFly za profesionalce u beauty industriji, BodyFly integrisan u beauty tretmane kakve će upravo predstaviti na sajmu kozmetike Dodir Pariza. Od 2006. postoji Centar za obrazovanje BodyFly terapeuta koji prolaze detaljnu pripremu i edukaciju kako bi na pravi način predstavljali BodyFly koncept.

BodyFly® Self massage je namenjena prvenstveno kozmetičarima, kao i svima koji se bave manuelnim tretmanima i na taj način imaju ugroženu posturu. BodyFly® Self massage garantuje dug i vitalan profesionalni život. Kroz ciljane mišićne napore, oslobađa energetske meridijane i istovremeno revitalizuje psihofizički i energetski sistem. Ova metoda uklanja bilo kakvu energetsku i vibracionu blokadu i omogućava slobodan protok energije. Efekti ove metode su sledeći: usporava se proces starenja organizma, sprečavaju se patologije izazvane anatomskom strukturom tela, stimuliše se bolja cirkulacija krvi.

BodyFly® anti-aging tretman je jedan od sedam glavnih protokola BodyFly Beauty® koncepta (drenaža, mršavljenje, podizanje tonusa tela, energija, relaks i detoks) koji ima za cilj odbranu od oksidativnog stresa koji prouzrokuju slobodni radikali i čiji je krajnji rezultat ćelijsko starenje.

BodyFly® anti-aging tretmanom se, uz kombinaciju sa laganim pokretima tela kojima se postiže wellbeing osećaj duha i tela, poboljšava lepota i mladalački izgled kože, kako lica, tako i tela. Ovaj tretman kroz vežbanje stimuliše mišiće lica, učvršćuje kožu i redukuje bore.