Саемот на козметика Допирот на Париз

Download Kozmo app scan QR code

31. МЕЃУНАРОДЕН САЕМ И КОНГРЕС ЗА КОЗМЕТИКА,
НЕГА НА КОСА, ЕСТЕТИКА И ЗДРАВЈЕ „ДОПИРОТ НА ПАРИЗ“
12 и 13 МАЈ 2018 ГОДИНА. БЕЛГРАДСКИ САЕМ, ХАЛА 2

Саемот и конгресот за козметика, нега на коса, естетика и здравје „Допирот на Париз“, што го посетуваат околу 20.000 посетители, е најголема манифестација од овој вид, не само на Балканот, туку и на територијата на Централна, Источна и на Југоисточна Европа. На изложбен простор од 14.500 м2 можете да најдете врвни професионални брендови за козметички салони, фризерски салони, центри за убавина и спа-центри, велнес-центри, ординации поевтино и до 70%. На Саемот може да присуствувате на врвни предавања со специјалниот гостин (Професор Џорџо Дионисио, интернационален професор по масажа, поранешен претседател на CIDESCO Италија, предавач и сопственик на школата OLIS). Во рамките на саемот ќе бидат одржани семинар и курс за континуирана едукација. На саемот ве очекуваат и настапи на многубројни beauty терапевти, фризери, многубројни презентации и едукации.

Саемот „Допирот на Париз“ се одржува двапати годишно, и за двата дена на одржување го посетуваат околу 20.000 професионални посетители (од Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Словенија, Бугарија, Унгарија, Романија и Албанија).

На претходниот саем, одржан на 14 и 15 октомври 2017 година, имаше повеќе од 300 брендови од десетина земји.

Што може да најдете на 31. Саем на козметиката „Допирот на Париз“?

 • Професионална козметика
 • Козметика за нега на коса
 • Гелови и акрил за надградба на нокти и nail art
 • Солариуми
 • Апарати од најновата генерација
 • Совети од стручњаци
 • Стручни школи (фризерска, козметичка)
 • Промо-шминкање, средување на косата и на ноктите
 • Обуки и работилници за професионалци

Токму на саемот голем број фирми ги претставуваат новитетите, промовираат производи и демонстрираат методи на работа.

Посетителите и излагачите на саемот се професионалци од светот на убавината и на здравјето:

 • дистрибутери, увозници, извозници,
 • деловни луѓе,
 • сопственици на салони на убавина, фризерски салони, парфимерии, дрогерии,
 • сопственици на ординации и на клиники за естетика,
 • стоматолози,
 • сопственици и менаџери на хотели, фитнес, спа-центри и велнес-клубови и центри,
 • здруженија,
 • козметичари,
 • лекари,
 • дерматолози,
 • естетски хирурзи,
 • фармацевти,
 • фризери,
 • ученици и студенти на училишта за нега на убавината.

Посетители на саемот се и крајните корисници на козметичките и на фризерските производи и услуги.


КОНГРЕС НА КОЗМЕТИКА – САБОТА, 12 МАЈ

ЧЕТВРТИОТ КОНГРЕС НА КОЗМЕТИКА CIDESCO И СЕДМИОТ БАЛКАНСКО-ИТАЛИЈАНСКИ КОНГРЕС НА КОЗМЕТИКА

КОНГРЕСНИТЕ ПРЕДАВАЊА НА CIDESCO ВО САБОТА ТРААТ ОД 11.30 ДО 19.00 ЧАСОТ КОГА СЕ ДОДЕЛУВААТ СЕРТИФИКАТИ

Тема: Anti-ageing: Масажи и третмани на лицето и на телото • Ageing и anti-ageing

Во сабота на 13 мај, во рамките на Саемот на козметика „Допирот на Париз“, секцијата на CIDESCO го организира Четвртиот конгрес CIDESCO Србија. Специјален гостин на Конгресот ќе биде проф. Џорџо Дионисио, интернационален професор по масажа, поранешен претседател на CIDESCO Италија, предавач и сопственик на школата OLIS. И овој пат на Саемот на козметика ќе бидете во можност да дознаете што е CIDESCO, да добиете повеќе информации за престижните дипломи CIDESCO, како и за акредитациите на козметички салони, СПА-центри. Посетителите на Саемот од земјите од опкружувањето што сè уште немаат своја секција CIDESCO може да дознаат што е потребно за основање секција CIDESCO во нивната земја. Ќе добиете одговори на сите прашања што ве интересираат и тоа од прва рака. На Конгресот и на Саемот на козметика ќе бидете во можност да се зачлените во CIDESCO.

ИЗДВОЈУВАМЕ
КОНГРЕСНА САЛА СВЕТИСЛАВ РАДМИЛОВИЌ

 • САБОТА 12 МАЈ, 14.00 – 15.00 – Длабоко активна anti-ageing масажа на телото
 • САБОТА 12 МАЈ, 16.15 – 17.15 – Емоционална масажа – масажа за подмладување

СПЕЦИЈАЛЕН ГОСТИН CIDESCO Италија и CIDESCO Србија, професор Џорџо Дионисио, интернационален професор по масажа, поранешен претседател на CIDESCO Италија, предавач и сопственик на школата OLIS.

САБОТА 12 МАЈ, 15.00 – 15.30 – Препорака CIDESCO, Anti-age третмани на лице – Дермоактивни глацијални АЛГИ и EGF-фактори
д-р Вера Зец, професор и студенти од Aquatonale Beauty Academy.


КУРС НА КОНТИНУИРАНА ЕДУКАЦИЈА, НЕДЕЛА, 13 МАЈ
ТЕМА: МЕДИКАЛ СПА-ТРЕНДОВИ

Курсот КЕ Медикал СПА-трендови им е наменет на лекари, физиотерапевти, медицински сестри, здравствени техничари, велнес-терапевти во бањи и во центри за рехабилитација.

Предавачи: прим. д-р Горана Исаиловиќ, дипл. екон. СКЕ Ивана Аврамовиќ, спец. за медицинска естетика СКЕ Гордана Пешаљ
Котизација за учество на курсот КЕ изнесува 10 евра.
На учениците и на студентите во училиштата за нега на убавината им се одобрува попуст од 50%.
Пријавете се навреме, бројот на учесниците во курсот КЕ е ограничен.
Уплата на жиро-сметка број 355-1083871-52, Ecodesign studio group d.o.o. Dunavski kej 23/11, Beograd
Дополнителни известувања: + 381 11 3284 149, sajam@saloninfo.org


СЕМИНАР

НЕДЕЛА, 13 МАЈ 2018 ГОДИНА ОД 14.00 ДО 18.00 КОНГРЕСНА САЛА СВЕТИСЛАВ РАДМИЛОВИЌ
ТРАДИЦИОНАЛНА – КОМПЛЕМЕНТАРНА И КОНВЕНЦИОНАЛНА МЕДИЦИНА ВО СЛУЖБА НА УБАВИНАТА И НА ЗДРАВЈЕТО – ИНТЕГРИРАН ПРИСТАП

ПРОЕКТ: WELLNESS QUANTUM SATIS SERBICA – WQS2
Семинарот им е наменет на сите што ги користат своите знаења и вештини за зачувување и за подобрување на квалитетот на живот со цел добро здравје – wellness и благосостојба – wellbeing

Семинарот е акредитиран за лекари, стоматолози, биохемичари, фармацевти, медицински сестри и за здравствени техничари. Број бодови за слушателите: 4


НАТПРЕВАРУВАЧКА ПРОГРАМА

ПЕТТИ ФЕСТИВАЛ BODY ART

Петтиот меѓународен фестивал на Србија Body Art ќе се одржи во рамките на Саемот на козметика, под покровителство на WBA, а во организација на Асоцијацијата Body Art на Србија и на Радмила Радман.

 • САБОТА, 12 МАЈ – FACE PAINT НА ТЕМА VINTAGE FASHION
 • НЕДЕЛА, 13 МАЈ – BODY PAINT НА ТЕМА VINTAGE FASHION

Дополнителни известувања: + 381 63 211 481, info@bodyartserbia.com


ОСМИ MAGIC & NAILS, ОТВОРЕН МЕЃУНАРОДЕН ШАМПИОНАТ ВО МОДЕЛИРАЊЕ И ДИЗАЈН НА НОКТИ

Може да се пријавите за натпревар во неколку категории и тоа во седум категории за работа на терен и во 16 категории како домашна задача. Подетални информации за натпреварот може да најдете на фејсбук: facebook.com/openinternationalchampionship, како и на телефонскиот број: +381 65 6954162


MAGIC LOOK – ПРВ ОТВОРЕН МЕЃУНАРОДЕН ШАМПИОНАТ ВО НАДГРАДБА НА ТРЕПКИ

Може да се пријавите за натпревар во неколку категории и тоа во четири категории за работа на терен и во три категории како домашна задача. Подетални информации за натпреварот може да добиете на телефонскиот број: +381 65 6954162


ИЗБОР MISS TOP TANN – 13 МАЈ, НЕДЕЛА

Повеќе информации за натпреварот: www.misstoptann.com


НАСТАПИ НА ПОЗНАТИ ФРИЗЕРИ

Настапи на голем број фризери што ги претставуваат најдобрите техники на потстрижување, боење и стилизирање на косата што се актуелни во градовите, како што се Њујорк, Лондон, Париз и Милано.
И уште многубројни натпревари, презентации и едукации.

Ако сте трговец, увозник или производител на сè она што е потребно во салоните, ординациите, аптеките и хотелите и сакате да бидете изложувач на саемот „Допирот на Париз“ или ако сакате да го посетите саемот, пратете е-порака на: sajam@saloninfo.org


НОВО – МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА KOZMO

Преземете бесплатна мобилна апликација Kozmo и читајте го списанието Kozmo online, секојдневно следење ги новостите за beauty, hair, health и fashion. Со помош на апликацијата Kozmo ќе бидете во можност да ги следите актуелните случувања на многубројните штандови, презентациите на производи, да дознаете каде се најголемите попусти на Саемот за козметика и уште многу нешта.

Ако сакате да бидете наши соработници или клиенти пратете ни е-порака на: marketing@saloninfo.org

Download Kozmo app scan QR code

БЕСПЛАТЕН WIFI KOZMO НА САЕМОТ НА КОЗМЕТИКА
Поврзете се на WIFI Kozmo на Саемот на козметика и БЕСПЛАТНО користете интернет.


ТУРИСТИЧКА ПОНУДА BEOGRADA

Спој на историјата и на модерната ера со разновидна понуда на храна и пијалаци, од стари прочуени кафеани до најмодерни клубови и ресторани, со насмеани и гостопримливи луѓе што секогаш имаат да ви препорачаат каде да излезете и што да видите, познат по својот ноќен живот, Белград е вистинското место што мора да го посетите. Покрај улицата „Кнез Михајлова“ и централната градска зона, Калемегданскиот парк во кој доминира Белградската тврдина, боемската Скадарлија, Савамала, Авала и Земун, причини за посета на Белград се и Ада Циганлија, белградското море, прочуените кафеани и ресторани, ракијата сливовица, урбаниот Миксер Хаус, дворците на Дедиње и Храмот на свети Сава.